Броят на незаконните преминавания на границите на Европейския съюз се е

...
Броят на незаконните преминавания на границите на Европейския съюз се е
Коментари Харесай

С 64% се е увеличил броят на незаконните преминавания на границите на ЕС спрямо 2021 г.

Броят на незаконните прекосявания на границите на Европейския съюз се е нараснал с 64% през предходната година спрямо 2021 година и е достигнал най-високото си равнище от 2016 година насам, съобщи Frontex. 
Прочетете още
Агенцията, която следи външните граници на Европейски Съюз, заяви, че са били открити към 330 000 влизания - 45% от тях през Западните Балкани.

„ Това е втората поредна година с внезапно нарастване на броя на противозаконните влизания “, се споделя в отчета на Frontex. От организацията допълват още, че афганистанците, сирийците и тунизийците са съставлявали 47% от противозаконните прекосявания през предходната година.
 
„ Броят на сирийците се е нараснал почти два пъти до 94 000 “, се споделя в отчета на Frontex. По маршрута през Централното Средиземноморие броят на незаконните прекосявания е втори по величина, като се е нараснал повече от два пъти до над 100 000.

Агенцията установи, че на дамите се падат по-малко от едно на всеки 10 прекосявания, а делът на записаните малолетни лица е намалял до към 10% от всички противозаконни влизания на територията на Европейски Съюз.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР